Si només fos això! Un caldo és l'essència necessària per sobreviure els hiverns, la millor medicina pels refredats, una dosi d'afecte concentrada en una tassa o un plat.
I sovint, en volem no dues tasses, sinó molt més...
Aquí teniu la recepta del caldo que estic fent aquest hivern.
Ingredients:
- 1 quart de gallina
- 2 carcanades de pollastre
- un os del moll de vedella
- un tros de costella de vedella
- un nap
- una xirivia
- una pastanaga
- una fulla d'api
- sal
- aigua
Pelem la xirivia, el nap i la pastanaga. Posem tots els ingredients en fred a l'olla, ho cobrim amb aigua i hi afegim un grapadet de sal. Ho posem al foc, primer fort perquè arrenqui el bull i després lent perquè els ingredients vagin deixant anar la substància. Com, que l'aigua es va evaporant, en podem anar afegint, vigilant que no baixi gaire la temperatura.
Bullim fins que la gallina estigui ben tendra. La traiem de l'olla i, amb una cullera, remenem bé per tal que el què hem fet bullir acabi de desfer-se.
El colem i ja està. Es pot fer a l'olla a pressió, i es conserva bé un parell de dies a la nevera. Es pot congelar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada