dimarts, 26 de març del 2013

Paté d'albergínia de l'altra banda del mar

A tota la zona est de la Mediterrània, el paté d'albergínia és un plat molt popular. Rep diferents noms: baba ghanoush en àrab, patlıcan salatası en turc, salat hatzilim a Israel, melitzanosalata a Grècia.

Un dels ingredients bàsics segons les receptes canòniques és el tahine, una pasta de sèsam. En aquest cas, em salto els cànons i en faig una adaptació que no en porta. El substitueixo per sèsam en gra, que és més fàcil de conservar.



Ingredients


  • 2 albergínies escalivades, pelades
  • oli d'oliva
  • 1 gra d'all
  • una mica de suc de llimona
  • sal, pebre
  • sèsam en gra
  • per decorar: julivert picat o pebre vermell picant


Posem tots els ingredients al vas de la batedora, i triturem fins que quedi com una pasta.
Decorem amb el julivert o el pebre vermell picant i un raig d'oli d'oliva. Es menja amb pa de pita, o amb quelis, o amb krisprolls, o amb bastonets de pastanaga o d'api.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada