divendres, 29 de març del 2013

Maresme i primavera

Aquests dies de principi de la primavera, els pèsols estan en el seu millor moment. Els restaurants de la comarca s'afegeixen, com cada any, a les  Jornades Gastronòmiques del pèsol del Maresme. Nosaltres ens hi hem afegit, i hem preparat el Plat de Mataró: Pèsols amb sèpia i patates.














Ingredients:

  • 3/4 de quilo de sèpia de la costa neta
  • 300 de pèsols desgranats
  • 2 patates grans
  • 2 cebes tendres
  • 2 alls tendres
  • 1 copa de vi blanc sec
  • oli
  • sal, pebre
  • picada
  • julivert



Posem els pèsols a bullir en aigua tèbia. Tan bon punt arrenquin el bull, els traiem del foc i els reservem dins de l'aigua.
Tallem la ceba i els alls ben petits. En una cassola hi posem oli, que cobreixi bé el fons, la sèpia tallada a quadrats, la ceba i els alls, tot en fred. Quan comenci a treure aigua i afegim el vi i ho deixem coure, tapat, a foc no gaire fort.
Quan la sèpia comença a estar tendra, hi afegim les patates esqueixades i ho cobrim amb l'aigua dels pèsols. Salpebrem.
Quan les patates estiguin gairebé cuites, hi posem els pèsols i la picada,amb el julivert,  deixatada amb una mica del suc de cocció (ha de quedar com una papilla molt líquida)
Deixem que faci xup-xup cinc minuts i ja es pot servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada