Amb la colla de tercer, hem treballat aquesta setmana passada les tradicions britàniques de Pasqua. Van sortir els Hot Cross Buns, vam aprendre la cançó i vam veure un vídeo amb la recepta. Feien tan bona pinta que no he pogut resistir la temptació de fer-los.
Ingredients
- 450 g de farina
- 150 ml de llet tèbia
- 50 g de sucre en pols
- 50 g de mantega, a trossets
- un bon grapat de panses sultanes
- 1 ou batut
- 1 sobre de llevat sec, o 25 g de llevat premsat
- ½ cullerada de sal
- 1 cullerada de canyella en pols
- ½ culleradeta de nou moscada
- 2 pessics de clau en pols i de gingebre en pols
- 3 cullerades de llet
- 3 cullerades de sucre en pols
Dissolem el llevat en la llet.
Tamisem la farina i les espècies en un bol gran. Afegim la sal i barregem bé.
Afegim la mantega i ho barregem amb les mans fins que tingui una textura semblant a les serradures, que no es noti gens la mantega. Hi posem el sucre i barregem.
Fem un clot al mig i hi aboquem l'ou batut i la llet amb el llevat. Ho barregem fins que quedi una massa enganxosa.
Ho dipositem en una superfície ben enfarinada i pastem uns dos minuts, fins que no quedi gens enganxosa.
Estenem la massa amb els punys i hi incorporem les panses. Amassem un parell de minuts més.
Posem la massa en un bol, la tapem amb paper film i deixem que fermenti una hora. Jo la deixo fermentar dins del microones tancat.
Al cap d'una hora, la traiem, la pastem una mica més (en propietat hauriem de dir que la fenyem...) La tornem al bol i la deixem fermentar mitja hora més.
La separem en 12 parts i de cada part en fem una bola, que posarem a la safata del forn ben engreixada amb mantega i enfarinada. Ho tapem amb paper film i deixem reposar mitja hora més.
Mentrestant, escalfem el forn a 180 graus. Preparem una massa lleugera amb 75 g de farina i una mica d'aigua. Amb una màniga, dibuixem una creu a sobre de cada panet i enfornem uns 15-20 minuts, fins que quedin daurats (forn a dalt i a baix)
Preparem un "vernís" amb la llet i el sucre. Quan els panets estan cuits, els pintem quan encara estan calents. Els deixem refredar sobre una reixa.
Com diu el nom, es mengen una mica calents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada