La versió que faig ara és, més o menys, aquesta:
Ingredients:
- 1 iogurt natural o de llimona
- (*) El pot del iogurt ens servirà com a mesura per als següents ingredients:
- 1 ½ mesures de sucre
- 1 mesura d’oli de girasol
- 3 mesures de farina
- 3 ous
- 1 sobre de llevat Royal
- La pell d’una llimona
Primer de tot, preparem el forn per tenir-lo ben calent per quan haguem de posar al forn el pastís (200º uns 10 minuts abans)
Per preparar la massa dels pastís, agafem un bol i col·loquem el iogurt, el sucre, l’oli, els ous (s’han de tirar sencers), el llevat i la pell de la llimona (que prèviament hem ratllat de manera que quedi molt fineta i en trossos molt petits). Remenem bé tota la pasta fins que quedi homogènia (també ho podem fer amb l’ajuda de la batedora). Llavors hi afegim la farina i el llevat, ben tamisats, i els anem incorporant poc a poc amb una espàtula.
Agafem un motlle de silicona i l’untem amb mantega (base i parets). Hi aboquem tota la massa del pastís de manera que quedi ben repartida per tot el motlle.
Baixem la temperatura del forn a 170 °. Posem el pastís al forn, al voltant de mitja hora. No obriu el forn fins que no hagi agafat consistència per sobre, ja que baixaria.
Quan el pastís estigui llest, el traiem del forn i li tirem per sobre una mica de sucre.
Finalment, deixem que es refredi bé abans de menjar-lo.
Es pot guarnir amb xocolata de cobertura, o posar-hi trossets de poma a la massa... Deixeu-vos portar per la imaginació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada