La recepta base és la que explica la Mireia Carbó, aquí teniu l'enllaç: https://www.rac1.cat/programes/tot-es-possible/20180914/451795019208/mireia-carbo-cuina-croquetes-pollastre-pernil.html
Ingredients:
Ingredients:
- un quart de gallina, bullit, que s'ha fet servir per fer el caldo. Si hem pogut rescatar alguna altra carn, o una mica de verdura, també l'aprofitem . Es poden fer també amb pollastre rostit, o amb pollastre a l'ast.
- 75 grams de mantega
- 150 g de farina
- 300 ml de llet
- 300 ml de brou
- ceba
- sal
- un o dos ous (depèn de la quantitat de croquetes)
- farina de galeta (pa ratllat)
- oli
En un cassó, fem una beixamel. La beixamel també es pot fer amb la Mambo o la Thermomix, les proporcions són les mateixes.
Fonem la mantega amb uns trossets de ceba, que només són per donar gust i que traurem quan comenci a agafar una mica de color. També es pot posar la ceba ratllada. H deixem coure uns minuts, que no es cremi la ceba.
Afegim la farina, i la deixem coure una mica (A la Mambo, temperatura de 90º, potència de calor 3, velocitat 1, 3 minuts)
Afegim la llet i el brou i la deixem que cogui fins que espesseixi, sense parar de remenar (A la Mambo, temperatura de 90º, potència de calor 3, velocitat 4, 12 minuts)
Hi afegim la carn picada, i remenem. Ha de quedar una pasta. La posem en un recipient pla, la cobrim a pell (que toqui) amb paper film i deixem que es refredi completament. Podem posar-la a la nevera quan ja s'hagi refredat una mica.
Per donar forma a la les croquetes, jo faig servir una màniga amb una boca especial, però es poden fer manualment.
Les arrebossem passant-les primer per ou batut i després per farina de galeta.
En aquest moment les podem congelar. Per acabar-les, es fregeixen en abundant oli no gaire calent, i es posen sobre paper absorbent abans de servir-les.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada