dimarts, 9 d’abril del 2013

La zucca...bella, calda, umida



No cal que us agradi tant la carbassa com a            Roberto Benigni a Night on Earth per poder gaudir d'aquest Rissotto di zucca.  (explicació a partir del minut 9)











Ingredients:
  • 400 g d'arròs
  • 300 g de carbassa tallada a daus d'1 cm de costat
  • 1 ceba tallada ben petita
  • 1 l de caldo vegetal
  • 1/2 got de vi
  • oli
  • 50 g de mantega
  • 50 g de parmesà ratllat
  • una branca de romaní, embolicada perquè no deixi anar les fulles.
  • sal i pebre
En una cassola, escalfem l'oli i hi sofregim la ceba. Quan comenci a enrossir, hi tirem la carbassa i la deixem coure fins que s'estovi.
Després hi posem l'arròs, remenem bé perquè agafi el gust i anem remullant, primer amb el mig got de vi i després amb el caldo vegetal. Ara és el moment d'incloure en el plat la branca de romaní. Jo l'he posada dins un sobre per a infusions.

Com en tots els risotti, és important anar afegint el líquid poc a poc i anar remenant l'arròs vigilant que no s'enganxi.
El tenim a foc no gaire alt uns 20 minuts. Quan estigui cuit, hi posem la mantega i el formatge i remenem. Se serveix immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada