Pel meu aniversari, vaig decidir preparar un dinar fred, en què cadascú pogués anar triant el que menjava. El plat de més substància va ser el rap allagostat, que havia llegit fa molt de temps en el llibre de cuina de capçalera de la meva mare, l'Art de Ben Menjar.
Finalment, no el vaig fer com posa en aquest llibre, sinó com proposa el Corpus Culinari Català, amb alguna petita variació.
Ingredients
1 cua de rap d’1 kg.
2 cebes tallades a rodanxes.Pebre vermell.
2 fulles de llorerOli.Sal.
Elaboració:
Demaneu a la peixateria que us separin els dos filets de la cua i que els lliguin com si fos carn per rostir..
Saleu-los, unteu-los amb oli i arrebosseu-los amb pebre vermell.
Poseu-los al forn en una safata sobre una base de ceba tallada ben fina, a uns 180 graus. Regueu-lo amb un raig d'oli bo. Poseu dues fulles de llorer i deixeu-lo coure una mitja hora (el podeu punxar per veure si queda cuit de dintre.
Un cop cuit deixeu-lo refredar i talleu-lo a rodanxes.
Per acompanyar, vaig servir-lo amb tres salses: romesco (comprat), salsa tàrtara (feta a casa) i una salsa de ceba que en realitat era la ceba de cocció del rap passada per la batedora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada