Una alternativa casolana als bunyols precuinats. He partit d'aquesta recepta, amb algunes adaptacions.
Ingredients
- Tres ous mitjans
- 75 grams de farina
- 60 grams de mantega
- Un gra d'all
- 125 ml de llet
- 200 grams de bacallà esqueixat i dessalat
- Julivert a dojo
- Oli d'oliva
- Un polsim de sal
- Una culleradeta de llevat
Peseu els ingredients. Feu una pasta en el morter o en una picadora amb el bacallà, l’all i el julivert trinxats.
Poseu en un cassó la llet, la sal i la mantega i poseu-ho a escalfar. Quan la llet bulli i la mantega estigui desfeta, aboqueu-hi de cop la farina amb el llevat i remeneu-ho fins que la pasta es desenganxi de les vores del pot (no triga gens).
Traieu-ho del foc i afegiu els ous un per un, remenant per a incorporar-los entre ou i ou. Poseu-hi el bacallà, l'all i el julivert, i barregeu-ho tot.
En aquest moment es pot congelar la pasta. Quan es vulgui fer servir, s'ha de deixar descongelar prèviament a la nevera.
Fregiu-los abocant-ne cullerades en una paella amb abundós oli ben calent,. També va bé posar-los en una màniga i anar-los tallant sobre la paella. Mireu de deixar espai entre bunyols, perquè s'inflen. Aneu-los coent a tandes i deixant els que ja estan fregit en un plat cobert de paper de cuina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada