dilluns, 1 d’abril del 2013

Ous, pollets i plomes


Amb la Pasqua arriba la mona. Com cada any  hem fet el pastís a casa i hem comprat els ous de xocolata a la pastisseria.
He fet el pa de pessic seguint una recepta de la Mireia Carbó. Com que el meu motlle és una mica més gran que el que indica la recepta, el pa de pessic no va quedar tan gruixut com jo esperava. La propera vegada el faré amb doble quantitat de tots els ingredients.


Ingredients:

Pel pa de pessic
  • 3 rovells d’ou
  • 1 ou sencer
  • 50 g de sucre
  • Ratlladura de llimona (fineta)
  • 80 g de farina tamisada
  • 20 g de farina de blat de moro tamisada (Maizena)
  • 30 g d’ametlla en pols
  • 3 clares d’ou
  • 80 g de sucre
Pel farcit
  • Melmelada
  • unes gotes de cointreau
Per la cobertura
  • 1 rajola de xocolata blanca Nestlé postres
  • Boletes de sucre de color
  • Ametlla en gra 
  • plomes, pollets i ous, és clar
Batem els 3 rovells d’ous, l’ou sencer, els 50 g de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats (han de triplicar el seu volum).
A part, batem les clares, incorporant els 80 grams de sucre poc a poc, fins que quedin ben esponjades.
Barregem lleugerament els rovells batuts a les clares esponjades i seguidament incorporem les farines i l’ametlla en pols tamisades molt suaument (en un bol que anirem giravoltant mentre remanem de baix cap a dalt).
Dipositem la massa pel pa de pessic dins un motlle d’uns 20 cm de diàmetre (que haurem encamisat prèviament amb mantega i farina) i el coem al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 20 minuts.
El deixem reposar (millor si és per l’endemà).

L'endemà  obrim el pa de pessic pel mig amb un ganivet de serra, i untem la part de baix amb melmelada i unes gotes de cointreau. Tornem a tapar-lo.

Fonem la xocolata seguint les instruccions de l'envoltori i cobrim tot el pastís. Recobrim els costats amb ametlla en gra i tirem boletes de sucre de colors per sobre. Posem els ous, que quedaran enganxats en refredar-se la xocolata. Acabem de decorar amb els pollets i les plomes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada