Sopa de ceba
Hi ha dies en que és imprescindible menjar sopa. I si a més és una sopa que et porta el record d'un restaurant en un passatge de París, millor. Mesdames, Messieurs, voici la soupe à l'oignon.
De https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/la-vraie-soupe-a-l-oignon-238311
Ingredients:
- 4 cebes grans (o 5 mitjanes)
- 100g de formatge gruyère o emmental ratllat
- 4 llesques de pa torrades (8 si són petites)
- 1l brou de pollastre (pot ser de pastilla)
- 20g Mantega
- 1 cullerada sopera de farina
- sal
Peleu les cebes i talleu-les en anelles fines. Fongueu la mantega en una cassola i daurar les cebes durant 3 min. Espolseu les cebes amb farina, barregeu-ho i coeu-ho durant 30 segons. Salpebreu i aboqueu el brou. Tapeu i deixeu coure 30 min. Aboqueu la sopa en 4 bols individuals que puguin anar al forn. Col·loqueu les rodanxes de pa a la sopa, i poseu-hi un ou sencer a sobre (sense closca!) Cobriu amb formatge ratllat i gratineu uns minuts, que és fongui el formatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada