dilluns, 27 de gener del 2020

Sopa de ceba

Hi ha dies en que és imprescindible menjar sopa. I si a més és una sopa que et porta el record d'un restaurant en un passatge de París, millor. Mesdames, Messieurs, voici la soupe à l'oignon.
De  https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/la-vraie-soupe-a-l-oignon-238311

Ingredients:
  • 4 cebes grans (o 5 mitjanes)
  •  100g de formatge gruyère o emmental ratllat
  •  4 llesques de pa torrades (8 si són petites)
  • 1l brou de pollastre (pot ser de pastilla)
  • 20g Mantega 
  • 1 cullerada sopera de farina 
  • sal
Peleu les cebes i talleu-les en anelles fines. Fongueu la mantega en una cassola i daurar les cebes durant 3 min. Espolseu les cebes amb farina, barregeu-ho i coeu-ho durant 30 segons. Salpebreu i aboqueu el brou. Tapeu i deixeu coure 30 min. Aboqueu la sopa en 4 bols individuals que puguin anar al forn. Col·loqueu les rodanxes de pa a la sopa,  i poseu-hi un ou sencer a sobre (sense closca!) Cobriu amb formatge ratllat i gratineu uns minuts, que és fongui el formatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada