dilluns, 31 de juliol del 2017

Guacamole





Gairebé cada vegada que fem guacamole guardo el pinyol amb la intenció de posar-lo en aigua i que en surti una planta. Només em va germinar un cop. Va sortir una tija, unes quantes fulles, i vaig transplantar-lo a un test. Va durar fins a l'hivern següent: la primera nit de fred el va matar.  
Per si ho voleu provar, en aquest enllaç podeu trobar les instruccions. De moment, podeu començar preparant un guacamole. Acompanyeu-lo de nachos, o de bastonets de pa, o de bastonets de pastanaga... La recepta original és de "El llibre de la cuina exòtica", de Josep M. Romero i Jordi Puig, que va ser el llibre que em va regalar l'Albert en el primer Sant Jordi de casats.

Ingredients:

  • 2 alvocats madurs
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba (si pot ser, morada)
  • 2 grans d'all
  • el suc de mitja llima
  • 1 culleradeta de comí
  • unes gotes de tabasco
  • unes branques de coriandre fresc
  • sal i pebre
Dues versions:

a) fet a mà, que es notin els trossos: peleu l'alvocat, guardeu el pinyol, talleu-lo a trossos. Talleu igualment el tomàquet i la ceba. Piqueu l'all ben petit i  talleu ben fi el coriandre. Prepareu el suc de llima. Poseu-ho tot en un bol, afegiu el comí i el tabasco i aixafeu-ho bé amb una forquilla. Poseu sal i pebre al gust i serviu-lo el més aviat possible, perquè en oxidar-se es torna negre.

b) triturat, que quedi com una crema: posar tots els ingredients en un processador d'aliments o en el vas de la batedora i triturar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada