Per si ho voleu provar, en aquest enllaç podeu trobar les instruccions. De moment, podeu començar preparant un guacamole. Acompanyeu-lo de nachos, o de bastonets de pa, o de bastonets de pastanaga... La recepta original és de "El llibre de la cuina exòtica", de Josep M. Romero i Jordi Puig, que va ser el llibre que em va regalar l'Albert en el primer Sant Jordi de casats.
Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- 1 tomàquet
- 1 ceba (si pot ser, morada)
- 2 grans d'all
- el suc de mitja llima
- 1 culleradeta de comí
- unes gotes de tabasco
- unes branques de coriandre fresc
- sal i pebre
Dues versions:
a) fet a mà, que es notin els trossos: peleu l'alvocat, guardeu el pinyol, talleu-lo a trossos. Talleu igualment el tomàquet i la ceba. Piqueu l'all ben petit i talleu ben fi el coriandre. Prepareu el suc de llima. Poseu-ho tot en un bol, afegiu el comí i el tabasco i aixafeu-ho bé amb una forquilla. Poseu sal i pebre al gust i serviu-lo el més aviat possible, perquè en oxidar-se es torna negre.
b) triturat, que quedi com una crema: posar tots els ingredients en un processador d'aliments o en el vas de la batedora i triturar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada