dimarts, 14 de juny del 2016
Arròs al forn
Vaig descobrir Arròs Dacsa a partir d'uns anuncis que van fer fa uns mesos on anunciaven l'obertura de l'escola per a valencians que no saben fer paella. A partir d'aquí, vaig anar investigant i vaig trobar aquest altre vídeo, amb una recepta molt fàcil d'un arròs contundent. I, després, parlant amb una companya de feina (que és de Tavernes Blanques, al costat mateix d'Almàssera, on hi ha la seu d'Arròs Dacsa) vaig saber que l'arròs al forn és el plat que es fa per aprofitar el caldo i les carns del putxero, l'equivalent a la nostra escudella.
Ingredients
500 g d'arròs
100 g de cigrons cuits
200 g de costella d'arròs a trossos petits
2 talls de cansalada viada
2 botifarrons de ceba ("morcillas")
1 parell de cullerades de tomàquet ratllat (pot ser en conserva)
1 tomàquet gran
1 cabeça d'alls tallada per la meitat, però no del tot.
1 patata mitjana
Brou de carn o de verdures
Oli d'oliva verge
Sal, pebre vermell.
Necessitarem una cassola o safata fonda que pugui anar al forn. Jo no tinc cassola de fang i el vaig fer en una safata de pírex. Encenem el foc a màxima temperatura, a dalt i baix .
Sofregim en un bon raig d'oli d'oliva la costella, els botifarrons, la cansalada viada i la cabeça d'alls.
Ho retirem. En el mateix oli, sofregim el tomàquet ratllat i els cigrons amb una cullerada de pebre vermell.
Mesurem el volum d'arròs i preparem el doble del volum de brou. Posem l'arròs a la cassola amb el tomàquet i els cigrons i el deixem coure 4 o 5 minuts. Aboquem tot el caldo de cop, les carns que haviem reservat, i posem la patata i el tomàquet tallats a rodanxes per sobre.
Enfornem a 250ºC durant 20 minuts. Abans de servir, deixem que reposi, tapat amb un drap net, durant 4 o 5 minuts, per tal que acabi de coure.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada