dilluns, 31 de juliol del 2017

Pasta brisa

La pasta brisa és la base per a les quiche, però tambe per a tartes i pastissos. És molt fàcil de fer i es pot congelar.

El nom no té res a veure amb el vent... de fet, és una adaptació del francès "pâte brisée", pasta trencada. En castellà ho han traduït com a "masa quebrada"


Ingredients:

  • 125 g de farina
  • un pessic de sal
  • 50 g de mantega tallada a trossets
  • 1 rovell d'ou
  • aigua
Tamiseu la farina i la sal en un bol. Amb els dits, barregeu-hi la mantega fins que tingui la consistència de molles de pa.
Amb una forquilla, barregeu-hi el rovell d'ou i afegiu aigua a miquetes. Pasteu-ho amb les mans fins que quedi amb la consistència adequada. Feu-ne una bola, emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la a la nevera com a mínim 30 min. (en aquest punt es pot congelar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada