Ingredients (per una pizza suficient per dues persones amb gana "normal")
- 225 g de farina (millor si és de rebosteria o de força, però si no no passa res)
- 150 ml d'aigua tèbia
- 1 sobre de llevat de forner sec
- 1/2 culleradeta de cafè de sal
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
- Farina per espolsar
Es pot fer en un bol o bé en el processador d'aliments (jo tinc aquest).
En un bol: tamiseu la farina i la sal, feu un clot al mig i aboqueu-hi l'aigua i dues cullerades d'oli. Remeneu-ho bé amb els dits o amb una espatula fins que agafi consistència de massa. Poseu la massa sobre el marbre espolsat amb farina i pasteu-la bé uns cinc minuts, fins que quedi ben suau.
En el processador: poseu la farina, la sal, el llevat, l'aigua i dues cullerades d'oli amb la fulla metàl·lica. Processeu fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets.
Unteu un bol (pot ser el mateix) amb les altres dues cullerades d'oli, poseu-hi la massa i unteu-la bé.
Cal deixar-la fermentar uns 45 min, en aquest temps hauria de doblar el tamany. Cal que estigui en un lloc sense corrents d'aire. Jo la tapo amb paper film i la poso dins del microones apagat.
Quan ja hagi fermentat, la posem sobre el marbre enfarinat de nou i l'aplanem fins que tingui un gruix d'1 cm. Hi posem tomàquet, formatge i tot el que volguem.
Escalfem el forn a 240 ºC, a dalt i a baix. Coem la pizza uns 20-25 minuts, fins que veiem que la crosta comença a estar daurada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada