diumenge, 24 de novembre del 2013

Apple crumble

Aquesta recepta em va arribar a través de la meva amiga Maria Hugues, de Bangor, a Irlanda del Nord. Sempre havia pensat que era una recepta tradicional, però resulta ser que només es fa des de la Segona Guerra Mundial.  L’escassedat de farina, mantega i sucre va esmolar l’enginy, i va fer néixer unes postres nutritives i delicioses alhora.





Ingredients
  • 4 pomes Golden
  • Sucre morè
  • Canyella
  • 50 g de mantega
  • Farina

Traiem la mantega de la nevera. Pelem les pomes i els traiem el cor. Les tallem a trossos irregulars. Les posem en una safata que pugui anar al forn, i les espolvoregem amb sucre morè i canyella.
Tallem la mantega, i la barregem amb les mans amb la farina i una mica de sucre morè. Ha de tenir la consistència de molles de pa (això és el que significa la paraula crumble).
Cobrim la poma amb aquesta barreja i la posem a coure al forn a 180o, fins que la fruita quedi cuita i la capa de sobre ben daurada.
Normalment se serveix tebi, amb crema de llet, custard (versió anglesa de la crema catalana) o gelat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada