Aquesta recepta
em va arribar a través de la meva amiga Maria Hugues, de Bangor, a Irlanda del
Nord. Sempre havia pensat que era una recepta tradicional, però resulta ser que
només es fa des de la Segona Guerra Mundial. L’escassedat de
farina, mantega i sucre va esmolar l’enginy, i va fer néixer unes postres
nutritives i delicioses alhora.
Ingredients
- 4 pomes Golden
- Sucre morè
- Canyella
- 50 g de mantega
- Farina
Traiem la mantega de la nevera. Pelem les pomes i els traiem el cor. Les
tallem a trossos irregulars. Les posem en una safata que pugui anar al forn, i
les espolvoregem amb sucre morè i canyella.
Tallem la mantega, i la barregem amb les mans amb la farina i una mica de sucre
morè. Ha de tenir la consistència de molles de pa (això és el que significa la
paraula crumble).
Cobrim la poma amb aquesta barreja i la posem a coure al forn a 180o, fins
que la fruita quedi cuita i la capa de sobre ben daurada.
Normalment se serveix tebi, amb crema de llet, custard (versió anglesa de
la crema catalana) o gelat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada