diumenge, 24 de novembre del 2013

Pastís de pastanaga

Cito directament de la pàgina web 5aldia:
5 racions d’entre fruites i hortalisses és la quantitat mínima recomanada per metges i dietistes que l’ésser humà necessita per a una correcta alimentació. A més, corresponen a la recomanació actual de l’Organització Mundial de la Salut per a una alimentació saludable.
Les fruites i les hortalisses aporten nutrients essencials per al cos humà gràcies a la seva riquesa en vitamines, sals minerals, fibra i carbohidrats. Però no és aquest l’únic motiu pel qual cal ingerir, diàriament, 5 o més racions d’aquests productes frescos. La prevenció de malalties que apareixen a l’edat adulta s’ha d’iniciar durant els primers anys de la nostra vida. Ja de grans, la ingesta de productes frescos consolidarà uns hàbits alimentaris saludables, que constituiran el fonament per mantenir un estat nutricional adequat i un bon nivell de salut.



Potser si que colaria que un tall de pastís de pastanaga comptés com a una de les cinc racions, però tinc els meus dubtes... 

Ingredients:
  • 150 grams de pastanaga ratllada
  • 175 grams de sucre, millor si és morè
  • 175 grams de farina, blanca o integral, tamisada
  • 175 ml d’oli de girasol
  • 3 ous
  • Gingebre fresc ratllat
  • una mica de canyella en pols
  • Pell de taronja ratllada
Escalfem el forn a 180o, i preparem un motllo de silicona amb oli i farina per evitar que el pastís s’enganxi.
En un bol, batem lleugerament els tres ous i hi afegim el sucre i l’oli. Remenem amb una cullera de fusta fins que quedi homogeni. Hi afegim les pastanagues, el gingebre i la pell de taronja, i tornem a remenar.
Mentrestant, barregem la farina, el llevat i la canyella, i l’afegim a la mescla anterior, passant-ho per un sedàs per evitar grumolls.
Tornem a barrejar amb la cullera, fins que quedi ben mesclat. Ho aboquem al motllo i ho posem al forn, a dalt i a baix, al voltant de 30 minuts. Comprovem que estigui cuit punxant-lo amb un escuradents.
És deliciós amb formatge Philadelphia per sobre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada