diumenge, 29 de desembre del 2013

Capó farcit de la nit de Nadal

Com cada any des que tinc memòria, la nit del 24 de desembre menjaré un dels meus plats preferits. el pollastre farcit al forn. Mentre que a casa dels meus pares sempre havíem menjat pollastre, els darrers anys he optat per cuinar un capó: com que per quatre n'hi ha de sobres, tinc els canelons de Sant Esteve assegurats.

Ingredients:

1 capó (o un pollastre de pagès) sencer, buidat per al forn.
1/2 kg de carn magra de porc, a daus
1/2 kg de salsitxes, a trossets
un grapat de panses
unes quantes orellanes d'albercoc
un grapat de prunes seques
50 g de pinyons
llard i oli d'oliva
sal i pebre

Fregim la carn magra i les salsitxes. Mentrestant, haurem posat les panses, les orellanes i les prunes en remull en aigua bullent una estona.

Salpebrem abundantment el capó per dins i per fora, el farcim amb tots els altres ingredients i cosim l'obertura. L'untem amb llard, fregant bé la superfície.

El posem a una safata, el ruixem amb una miqueta d'oli, i l'enfornem a uns 150º, a raó d'una hora per quilo. Cal anar amb compte que no quedi massa daurat: a mitja cocció el podem cobrir amb paper d'alumini. També cal anar remullant-lo amb el suc de cocció.

Comprovem que estigui a punt punxant a sobre de la cuixa, ha de quedar tendre.

El portem sencer a taula i allà en fem els talls corresponents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada